Hvordan vil du ha det langs Mjøsa?

Gjøvik kommune jobber med å utvikle strandsonen/Mjøspromenaden. Nå ønsker vi dine innspill! Hva ønsker du deg langs Mjøsa på Gjøvik?

Svar på undersøkelse og del dine innspill 

Hva ønsker du deg langs Mjøsa? Hvilke tiltak synes du er viktigst?

Svar på undersøkelsen i Microsoft Forms

I slutten av august trekker vi ut to heldige vinnere som får hvert sitt gavekort på 500 kroner i Gjøvik sentrum.

Strandsoneplanen er ute på høring

Strandsoneplanen vil bli det overordnede styringsdokumentet som vil legge føringer for området de neste 10-15 årene. Hvilke tiltak skal prioriteres? Hvilke områder skal prioriteres? Hvordan skal vi jobbe helhetlig? Planen skal sikre at ulike tiltak og interesser ses i sammenheng, og at det jobbes tverrfaglig og langsiktig.

Planen gjelder strandsona langs Mjøsa, fra grensa mot Østre Toten i sør til Bråstadelva i nord. Området er delt i en nordlig og en sørlig del, og dekker totalt 2309 dekar og omtrent 6 kilometer strandlinje.

Strandsoneplanen er en kommunedelplan. Den erstatter kommuneplanens arealdel for dette området, og gir føringer for hvordan vi skal utvikle og ta vare på strandsonen.

Strekningen mellom Fredevika og Skibladnerhuset er ikke med i denne planen. Den vil bli behandlet i kommunedelplan for Gjøvik sentrum.

Planen inneholder:

  • Mål for hvordan vi ønsker at strandsonen skal utvikles
  • Beskrivelse av dagens situasjon
  • Handlingsplan som beskriver tiltak det ønskes å få gjennomført langs strandsonen

Hensikten med planen 

Planen skal sikre og utvikle mulighetene for friluftsliv og rekreasjon for alle. Et viktig mål er å få på plass en sammenhengende turveg langs Mjøsa, som knytter sammen ulike stedene/områdene.

Tiltak vi foreslår

Vi har laget en oversikt over forslag til tiltak som kan gjøre strandsonen langs Mjøsa mer tilgjengelig, attraktiv og trivelig for alle. Disse forslagene er ikke endelige, det er politikerne i kommunestyret som til slutt bestemmer hva som skal gjennomføres. 

Generelle tiltak 

Møteplasser og rekreasjonsområder

Videre fremdrift 

  • Høring med høringsfrist 10. september
  • Politisk behandling i råd og utvalg i oktober/november 
  • Vedtak av planen 

Dokumenter og utkast til planen 

Her kan du lese alle dokumenter og utkast til plan og handlingsplan. 

Har du flere innspill? 

Ønsker du å gi mer utfyllende innspill til planen enn det som dekkes i spørreundersøkelsen? Du finner informasjon om hvordan du sender inn merknader på planens høringsside.