Fra lørdag 8.august er det forbudt å servere alkohol etter 00:00.

Fylkesmannen i Innlandet har sendt ut en nyhetsmelding om hvordan vi alle kan bidra til rask og god smittesporing når det oppstår lokale utbrudd av koronavirus. For å holde viruset nede og unngå ny nedstenging av samfunnet, er det viktig at vi får brutt smittekjeden.

Din innsats er viktig for å nå målet om effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene.

Mandag 17. august starter skolen opp igjen. Her finner du informasjon om oppmøte og hvordan korona kan påvirke skolehverdagen.

Alle foreldre vil få nærmere informasjon fra sin skole.

Gjøvik kommune velger å gå tilbake til den vedtektsfestede åpningstiden i de kommunale barnehagene fra 15. august. Åpningstidene vil da være klokka 07:00 – 16:30.

På Gjøvik har vi nå ingen bekreftet smittetilfeller. Selv om vi ikke har noen smittetilfeller er det ennå viktig at vi alle sammen fortsetter å følge smittevernreglene og tiltakene.

Formannskapet vedtok 27. mai at Gjøvik kommune skal sette av til sammen 150 000 kroner til ekstraordinær støtte til arrangører, enkeltutøvere og det generelle kulturliv for å stimulere til økt aktivitet.

Søknadsfrist 15.august 2020.

En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med covid-19 utbruddet.

Gjøvik kommune jobber med å lage en sjøledning fra Gjøvik til Biri. Hensikten med dette er å sikre vannforsyningen. Derfor ber vi alle båtfolk om å være litt ekstra oppmerksom på Mjøsa i sommer. Entreprenør for arbeidet er ØPD AS.

Status for arbeidet: Ledningsstrekket som går fra Dalsjordet Nord og ca. 4 km sørover skal senkes i uke 31 (mandag 27/7-2020 til fredag 31/7 2020).

Det vil bli holdt en markering ved minnesmerket i Jernbaneparken onsdag 22. juli klokka 18:00 i forbindelse med tragedien på Utøya og Regjeringsbygget i 2011.

Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Mattilsynet har laget smittevernråd til virksomheter som tilbyr matservering fra buffet, etter at forbudet mot slik servering er opphevet.