Foto av Quality hotel Strand

Det er opprettet evakueringssenter på Quality hotel Strand etter at en firemannsbolig i Vikenløkka i Gjøvik brenner mandag kveld.

Formannskapet i Gjøvik behandlet onsdag 30. november styringsdokument 2023 (budsjett) og økonomiplanen 2023-2026. Forslaget fra samarbeidspartiene (Sp, H, V, Krf) ble vedtatt som innstilling fra formannskapet.

Protokoll og innstilling fra formannskapsmøtet finner du her.

Kommunedirektør Kari Sollien

Budsjettprosesser kan være innviklet og vanskelig å forstå. Her har vi laget en enkel oversikt over alle stegene vi skal igjennom før styringsdokumentet for 2023 blir vedtatt.

Styringsdokumentet er navnet på vår handlings- og økonomiplan som også inneholder budsjettet for kommende år.

Personer mellom 18 og 64 år uten underliggende sykdommer skal få tilbud om en ny oppfriskningsdose koronavaksine. Det har regjeringen besluttet.

Dronefoto av Gjøvik senturm

Hovdetoppen AS har i noen år arbeidet med en ny områdereguleringsplan for Hovdetoppen. Planen dekker selve toppområdet, men også liene nedover mot Fastland, byen og Mathias Topps veg.

Nå er planen lagt ut på høring.

Her finner du forslaget til plan for områderegulering for Hovedetoppen.

Nå kan alle som er i risikogruppa melde seg til vaksinasjon hos sitt legesenter.

Gjøvik gård om vinteren

Vi har et ledig lokale i Drengestua på Gjøvik gård til utleie. Vi håper lokalet kan bli en butikk som kan avspeile Gjøvik gård gjennom salg av kortreiste varer og produkter.

Vi tenker alt fra matvarer, blomster, lokale bøker, designvarer og suvernirer fra regionen, med mer.

Kunstner sitter og tegner på arbeidsbordet

I forbindelse med Gjøvikgalla deler vi årlig ut en rekke priser og stipender, deriblant den store Gjøvikprisen. Nå ser vi etter en kunstner bosatt i Gjøvikregionen som kan utarbeide to diplomer med et kunstuttrykk til disse prisene.

Konkurransen er vedtatt av utvalg for kultur og teknisk.

Signering av ny universitetskommuneavtale. Fra venstre Gro Iren Kvanli Dæhlin og Anne Bjertnæs

Gjøvik kommune og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) ønsker å styrke sitt samarbeid, og har derfor signert en ny universitetskommuneavtale om faglig samarbeid for Smart og bærekraftig kommune.

Sykepleier vaksinerer med koronavaksine

Det er ennå mulighet til å bestille time til koronavaksine.

Alle over 16 år får nå tilbud om vaksinedose fire, en ny oppfriskningsdose. Det er ikke en generell anbefaling fra helsemyndighetene at personer mellom 16 og 64 år uten økt sykdomsrisiko skal ta ny oppfriskingsdose. Men det er nå mulighet for de som selv ønsker det.