Om biblioteket

Vårt mål er at Gjøvik bibliotek skal være et sted hvor alle trives. Hos oss kan du komme for å lese ferske aviser og tidsskrifter, møte venner for en prat eller bare slappe av med en kaffe.

Vi er kommunens litteraturhus, og tilbyr til vanlig mange ulike arrangementer for voksne og barn. Vi ønsker å formidle god litteratur, og har jevnlig utstillinger og egne hyller med boktips.

Voksenavdeling

I 1. etasje finner du voksenavdelingen med skjønnlitteratur, faglitteratur, filmer, lydbøker og tidsskrifter.

Her er også avdelingen med litteratur og informasjon for innvandrere "Ny i Norge", i tillegg til utenlandsk litteratur på flere språk.

Vi har seks PC-er til bruk for innbyggere, og vi har selvfølgelig også gratis trådløst nett så du kan bruke egen PC og nettbrett. Det er mulighet for utskrifter/print og kopi hos oss, for 2 kroner per ark.

Vi kan tilby lesing av mikrofilm på et helt nytt mikrofilmapparat.

Barneavdeling

I 2. etasje finner du barneavdelingen, med bøker, lydbøker, film, musikk og spill for barn og ungdom.

Her ligger også Popkult Gjøvik, som er et konsept for unge voksne med fantasy, tegneserier, spill og fagbøker med populær- og subkulturelle tema. Les mer om Popkult Gjøvik.

Grupperom og studieplasser finner du i også i 2. etasje.

Lokalhistorisk samling

Vi har en lokalhistorisk samling som eies av Oppland fylkesbibliotek. Her finner du lokalhistorisk materiale fra hele Oppland. Samlingen befinner seg i 2. etasje.

Billetter til kino og arrangementer

Billetter til kinoforestillinger og arrangementer kan du få kjøpt i skranken i 1. etasje.