Meråpent bibliotek

Meråpent bibliotek betyr at du har adgang til biblioteket i ubetjent åpningstid. Dette gjelder for personer med oppgradert lånekort.

Tilbudet er tilgjengelig på hovedbiblioteket i Gjøvik sentrum. 

Åpningstid meråpent bibliotek

Mandag til lørdag fra kl. 08:00-21:00.

Unntak:
Meråpent bibliotek kan være utilgjengelig i forbindelse med enkelte røde dager og ferier. Se våre åpningstider for de til enhver gjeldende åpningstider.

Slik får du tilgang

For å kunne benytte deg av tilbudet må du være over 18 år, ha lånekort ved Gjøvik bibliotek og litteraturhus og ha skrevet under meråpent-kontrakten.

Kontrakten kan du signere i bibliotekets skranke i betjent åpningstid. Da det er en del informasjon vi ønsker å gi deg når du skal signere kontrakten, ber vi deg om at du kommer til oss senest 15 minutter før stengetid. 

Hva kan du gjøre i meråpen tid?

Hos oss kan du benytte deg av de fleste av våre fasiliteter. Du kan låne og levere bøker og andre medier på automatene. Du kan lese aviser. Du kan studere eller jobbe. Du kan bruke det trådløse nettet og våre datamaskiner.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tilgang til kopimaskin og skriver i meråpen tid.

Regler for meråpent bibliotek

Biblioteket er et offentlig rom og en felles eiendom som skal være til glede og nytte for alle. Når du benytter biblioteket er det derfor noen regler du forplikter deg til å overholde:

  • Vis hensyn til andre.
  • Rydd opp etter deg.
  • Hold ro og orden.
  • Overhold gjeldende låneregler.
  • Du kan ta med egne barn under 18 år, men de skal ikke etterlates alene.
  • Alle over 18 må ha signert egen kontrakt (skal dere studere sammen, må alle ha meråpen-tilgang).

Registrer deg før du går inn

Du må alltid registrere deg med lånekort og pin-kode før du går inn i lokalet. Du kan bruke ditt fysiske lånekort, eller digitalt lånekort via Bibliofil-appen

Personlig lånekort

Kontrakten og lånekortet er personlig, og det er kun du som kan bruke kortet som adgangskort. Brudd på dette vilkåret kan resultere i inndragelse av adgang til å bruke meråpent bibliotek.

Kameraovervåking

Det er kameraovervåking i biblioteklokalet i meråpen tid. Overvåking er av hensyn til din sikkerhet og som beskyttelse for bibliotekets inventar og utstyr. Opphold i biblioteket når det er meråpent er på eget ansvar. Hærverk og annen ulovlig virksomhet vil bli politianmeldt.

Les om personvern i forbindelse med overvåking meråpent bibliotek.