Ung i Gjøvik

Meråpent bibliotek

Meråpent bibliotek

Meråpent bibliotek betyr at du har adgang til biblioteket i ubetjent åpningstid. Med oppgradert lånekort kan du bruke biblioteket mellom klokka 8 og 21 mandag til lørdag. Tilbudet er tilgjengelig på hovedbiblioteket i Gjøvik sentrum. 

Åpningstid meråpent bibliotek

Mandag til lørdag fra kl. 08:00-21:00.

Unntak: 

Meråpent bibliotek kan være utilgjengelig i forbindelse med enkelte røde dager og ferier. Se nettsider for de til enhver gjeldende åpningstider. 

Hvordan få tilgang?

For å kunne benytte deg av tilbudet må du være over 18 år, ha lånekort ved Gjøvik bibliotek og litteraturhus og ha skrevet under meråpent-kontrakten. Kontrakten kan du signere i bibliotekets skranke i betjent åpningstid. Da det er en del informasjon vi ønsker å gi deg når du skal signere kontrakten, ber vi deg om at du kommer til oss senest 15 minutter før stengetid. 

Regler for meråpent bibliotek

Du må alltid registrere deg med lånekort og pin-kode før du går inn i lokalet. Du kan bruke ditt fysiske lånekort, eller digitalt lånekort i Bibliofil-appen.

Biblioteket er et offentlig rom og en felles eiendom som skal være til glede og nytte for alle. Når du benytter biblioteket er det derfor noen regler du forplikter deg til å overholde:

  • Vise hensyn til andre
  • Rydde opp etter deg
  • Holde ro og orden
  • Overholde gjeldende låneregler

Kontrakten og lånekortet er personlig, og det er kun du som kan bruke kortet som adgangskort. Brudd på dette vilkåret kan resultere i inndragelse av adgang til å bruke meråpent bibliotek.

Foreldre/foresatte kan ta med seg barn under 18 år. Barn skal ikke etterlates alene.

Det er kameraovervåking i biblioteklokalet i meråpen tid. Overvåking er av hensyn til din sikkerhet og som beskyttelse for bibliotekets inventar og utstyr. Opphold i biblioteket når det er meråpent er på eget ansvar. Hærverk og annen ulovlig virksomhet vil bli politianmeldt.

Se Personvern og cookies for mer informasjon om overvåkning.

Hva kan du gjøre i meråpen tid?

Hos oss kan du benytte deg av de fleste av våre fasiliteter. Du kan låne og levere bøker og andre medier på automatene. Du kan lese aviser. Du kan studere eller jobbe. Du kan bruke det trådløse nettet og våre datamaskiner.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke blir tilgang til kopimaskin og skriver i meråpen tid.