Fra onsdag 31.3.2021 innføres aksellastrestriksjoner på noen kommunale veger i Gjøvik kommune. Aksellasten settes ned til 6 tonn på en del veger. Vegene skiltes med aksellastgrense. Restriksjonene gjelder til skiltene fjernes.

Gjøvik kommune starter opp med vaksinering av innbyggere mellom 65-74 år og personer mellom 18-64 år med tilstander som gir høy risiko for å bli alvorlig syk av korona. Disse er alle i det FHI definerer som prioriteringsgruppe 4, og vil derfor bli vaksinert parallelt.

Regjeringen innfører strengere nasjonale tiltak i hele landet fra 25. mars og inntil videre. Det skal gjøres en ny vurdering innen 14. april.

Oppdatert informasjon 14. april: Regjeringen starter på første trinn i gjenåpningsplanen fredag 16. april. På regjeringen sine nettsider finner du oversikt over nye nasjonale tiltak og anbefalinger.

Bilde av en dame som sitter i telefonen

Denne tjenesten åpnet mandag 15. mars og skal være tilgjengelig så lenge pandemien varer.

Alle språk har samme nummer 815 55 015. Der vil du få en tastemeny som tar deg til rett språk. Ringer du fra utlandet, må du ringe +47 21 89 80 42.

Telefonen er betjent alle virkedager fra klokken 8:00 til kl. 15:30

Folkehelseinstituttet (FHI) besluttet 11. mars kl 14:00 å utsette videre vaksinering mot covid-19 med AstraZeneca-vaksinen.

Bilde av Svanhild Hansen og rådmann Magnus Mathisen

Bare noen få dager etter at koronaen brøt ut i fjor, fikk Gjøvik på plass en egen luftveisklinikk på Øverby. Fredag 5. mars legges denne ned.

Bilde av at Torvild Sveen og Anne Bjertnæs jubler over at det blir ny riksveg under Gjøvik.

Både rådmann, ordfører og varaordfører jublet høyt da det ble klart at regjeringen går inn for at Nye Veier skal bygge firefelts motorveg mellom Hunndalen til Mjøsbrua med tunnel under Gjøvik.

Bilde av Mari Cathrine Brostuen Hagen

Torsdag 4. mars går det ut SMS til alle biringer over 15 år og som har mobilabonnement.

Bilde av hamburger

En person i Gjøvik er smittet av den britisk muterte virusvarianten av covid-19. Det er også sterk mistanke en av gjestene på Burger King mandag kveld er smittet av denne varianten.

Bilde av ordføreren og kara fra Innlandet fylkeskommune og Gjøvik Graveservice.

Det pågår arbeid i Strandgata og området rundt. Noe av arbeidet har gått raskere enn antatt og Strandgata blir dermed envegskjørt noe tidligere enn opprinnelig planlagt.