Filmoteket

Nå kan du bruke bibliotekkortet ditt til å låne spillefilmer fra bibliotekenes egen filmstrømmetjeneste, Filmoteket.

I Filmoteket kan du velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler for både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere, til smalere filmer.

Besøk Filmoteket

  • Du kan låne fem filmer i måneden
  • Lånte filmer kan du se i 48 timer, på alle plattformer, i alle de kjente nettleserne. Du kan også overføre filmene til større skjerm via AirPlay og Chromecast.
  • Du må registrere deg på Filmoteket for å bruke tjenesten.

Kom i gang med Filmoteket

  1. Du oppretter først en konto på Filmoteket. Klikk på "logg inn" og deretter "registrer bruker".
  2. Tast inn ditt lånekortnummer (N + ni siffer), og pinkode (fire siffer).
  3. Fyll inn e-postadresse og velg et passord. Dette passordet bruker du når du skal logge inn på Filmoteket.
  4. Du får tilsendt en bekreftelse på e-post. Vennligst sjekk e-posten din, og bekreft denne.
  5. Snurr film!

Har du ikke lånekort eller pinkode?

Det du trenger for å komme i gang er et nasjonalt lånekort og en PIN-kode. I tillegg må det nasjonale lånekortet ditt være tilknyttet Gjøvik bibliotek og litteraturhus som hjemmebibliotek.  

Ta en prat med oss i skranken eller via telefon, eller prøv deg på egen hånd:

  • Du kan opprette nasjonalt lånekort (eller sjekke om du har det) ved å logge deg inn hos Nasjonalbiblioteket. Her kan du på "Min side" endre PIN-kode, i tillegg til å finne ut om Gjøvik bibliotek er ditt hjemmebibliotek.
  • Har du akkurat opprettet nasjonalt lånekort, eller ønsker å opprette lånekort, ta med deg legitimasjon og kom innom skranken.

Bruk av tjenesten

Du kan lese om filmen og spille av trailer før du bestemmer deg for om du vil låne den. Det er aldri ventetid på filmer så du vil alltid kunne låne akkurat den filmen du ønsker umiddelbart.

Når du har lånt filmen, kan du se den så mange ganger du vil i løpet av de neste 48 timene. Du har mulighet til å låne 5 filmer i løpet av en måned. 

Filmene kan strømmes til alle plattformer, i alle de kjente nettleserne og enkelt overføres til større skjerm/ TV via AirPlay og Chromecast. Du må være tilknyttet internett for å se filmene. 

På Min side har du til enhver tid full oversikt over dine favoritter, lånehistorikk og antall brukte og gjenstående lån inneværende måned.

Filmotekets svar på vanlige spørsmål