Lån til en venn - Lån ut bibliotekboken din til en venn

Har du noen gang lest en så god bok, eller sett en så bra film, at du har lyst til å gi lånet videre? Nå er dette mulig.

"Lån til en venn" er en ny funksjon i Bibliofil som gjør det mulig at noen du kjenner kan overta boka du har lånt på biblioteket direkte. Dere kan slippe å levere boka på biblioteket først.

Trinn 1: Logg deg inn og finn boken du vil låne ut

Logg deg inn på Bibliofil via appen eller hjemmesiden vår. Gå til oversikten over dine lån og finn boken du vil låne ut til en venn. OBS! Knappen vil ikke være synlig hvis boken er reservert eller utlånstiden er utgått.

Trinn 2: Klikk på "Lån til en venn"

Når du har funnet boken du vil at vennen din skal overta lånet på, klikker du på knappen "Lån til en venn", som du finner under boken. Da vil du få opp en QR-kode og en lenke.

Trinn 3: Gi QR-koden eller lenken til vennen din

Hvis vennen din er til stede, kan du la ham eller henne skanne QR-koden med telefonen sin. Hvis vennen din ikke er til stede, kan du sende lenken via e-post, melding eller annen kommunikasjonskanal. Merk at lenken er kun gyldig i 30 minutter fra du trykker på knappen.

Trinn 4: Vennen din godtar lånet

Når vennen din har skannet QR-koden eller mottatt lenken, vil han eller hun bli bedt om å logge inn på Bibliofil og godta lånet. Hvis vennen din godtar lånet, vil boken forsvinne fra din oversikt over lån og vises i vennens oversikt over lån.

Med "Lån til en venn" kan du enkelt dele de beste bøkene og filmene med vennene dine, og sørge for at de får glede av dem også! 

Illustrasjonsbilder til "Lån til en venn"

Lån til en venn fremgangsmåte - Klikk for stort bilde
Lån til en venn fremgangsmåte - Klikk for stort bilde
Lån til en venn fremgangsmåte - Klikk for stort bilde
Lån til en venn fremgangsmåte - Klikk for stort bilde