Brua mot Gjøvik gård er stengt

Oppdatering 11. august: Brua over til Gjøvik gård er nå åpen igjen.

Det er forventet at vannføringen i Hunnselva stiger enda mer utover dagen. Derfor har vi valgt å stenge brua mellom Gjøvik gård og mot rådhuset/biblioteket.

Vi har også satt på kjetting mot kulturtrappa ved Strand hotell slik at ingen forviller seg ned mot elva der.

Hunton har også gjort sine tiltak. De har laget ytterligere forsterkninger mot elva. Varelageret flyttes bort fra elvekanten. Fabrikksjef Hege G. Eizenberger og ordfører Torvild Sveen er glad for rask respons og hjelp fra entreprenør OTF Anlegg og fabrikkens egne ansatte.

Klokka 14.30 ble Elveparken i Hunndalen stengt grunnet store vannmengder.

Mustad har også valgt å stenge gangbrua over mot NTNU.

Stenger mer i kveld

- Vi følger nå ekstra nøye på vannsituasjonen i Hunnselva, opplyser teknisk sjef i Gjøvik, Jan Tore Karlsen.

Klokka 22:00 i dag stenger vi brua over mot Niels Ødegaardsgate. Denne er planlagt åpnet igjen onsdag morgen. Vi stenger også Brennerigata i natt. Her er det også satt inn maskiner for å lage en voll mot elva.

Vi oppfordrer alle som har eiendommer langs Hunnselva til å følge med i sine lokaler utover kvelden.

Stengt veg i Hunndalen

Mattisrudsvingen er stengt mellom undergangen ved Lilleengen i Hunndalen og Metalco på grunna v undergraving og erosjon i vegen. Det er omkjøring via Kalkvegen og Nygårdsbakken.

Vi har også stengt Stampevegen ved innkjøringen til Coop og opp til Møllevegen. Vegen er gravd ut og vi råder gående til å holde seg vekk her på grunn av elva.

Mjøsa er forventet å stige med opp mot en meter inn mot helga. Det betyr at de som har eiendommer tett ved fjorden også må være obs.

Hold dere unna elvebredden

Ellers oppfordrer vi sterkt våre innbyggere til å holde seg unna elvebredden mot Hunnselva. Strømmen er sterk og vi vil unngå at noen faller uti. Vi har sett flere som har tatt unødvendige sjanser i løpet av dagen.

Vi vil også oppfordre alle til å ta litt ekstra vare på hverandre. Ta gjerne en telefon til en du vet sitter alene.