Hunnselva synker, men Mjøsa stiger - status 11. august

Det er i natt og i morgentimene ikke meldt om noen nye hendelser. Dette er status etter møte i kriseledelsen fredag morgen.

Status

  • Brua over Gjøvik gård er nå åpnet igjen. Vi ønsker Sommerslagere lykke til med show i helga.
  • Det er blitt opparbeidet en provisorisk gangveg ved undergangen ved McDonalds. Nå kan du komme tørrskodd til Mjøsa fra Gjøvik sentrum.
  • Brua over Hunnselva til Plantasjen og parkeringsplassen på Gjøvikstranda er stengt. Men det er tillatt å kjøre til eiendommer.
  • Riksveg 4 ved tunnelen oppover mot Kallerud ble åpnet igjen i går kveld.
  • Gjøvik kino og scene må dessvere stenge i helga. Grunnen er vann i kjelleren, og at strømmen må tas. Dette gir ingen konsekvenser for hotellet. 

Vi overvåker situasjonen gjennom hele helgen. Og vil forløpende komme med ny informasjon hvis det er noe som skjer.

Er drikkevannet trygt? 

Vi har fått flere spørsmål om drikkevannet er trygt. Og svaret er JA. Det kommunale drikkevannet sjekkes jevnlig. Ved den minste tvil om vannet kan være forurenset, vil vi oppfordrer til å koke vannet. Du vil da motta en SMS fra oss.

Innbyggere med egne brønner eller vannverk bes om å følge med og levere prøver til Mjøslab dersom de er bekymret for vannkvaliteten.

Kontakt Mjøslab

Kan jeg bade i Mjøsa i helga? 

Unngå å bade nå som det er flom. Det anbefales ikke å bade i Mjøsa nå.

Kan jeg bade på Fastland? 

Vi anbefaler heller ingen å bade på Fastland etter jordraset tidligere denne uken. Stupetårnet er stengt. På mandag vil Miljørettet helsevern ta vannprøver.