Offisiell åpning av Kauffeldts plass.

Lørdag 19. august klokka 11:00 blir det offisiell åpning av Kauffeldst plass.

Åpningen blir også den offisielle åpningen av Bylivsdagene som varer helt til 26. august. Det blir selvfølgelig kaffe og kaker.

Historien om plassen, skulpturene og show

Det blir snorklipping av Gjøvik-blå snor ved ordfører Torvild Sveen, som også vil si noen ord om historien til plassen.

Så tar Vitensenteret over scena, som blir plassert nord på Kauffeldts plass. De holder et show som både store og små kan glede seg til.

Det er mange skulpturer rundt om på Kauffeldts plass. Konservator Erling Låberg har restaurert flere av skulpturene våre. Han skal fortelle litt om de ulike skulpturene.

Opprinnelig skulle vi avduke en ny skulptur på sørsida av rådhuset. Denne er blitt litt forsinket, og vi håper at den blir ferdig til Bylivsdagenes siste dag 26. august. Mer informasjon om dette komme senere.

Hele programmet for Bylivsdagene finner du på hjemmesida til Gjøvik by. 

Etter at Låberg er ferdig, vil det bli mulighet for å få omvisning i rådhuset.

Stolpejakt og debatt

Klokka 12:00 har Fontenehuset tre timer med mange ulike politiske debatter. Temaet er "God psykisk helse hele livet". Arrangementet skulle opprinnelig være i Gjøvik kino og scene. "Hans" sørget for at det er altfor mye vann i lokalene slik at arrangementet er flyttet til biblioteket.

Det nystartede demenskoret i Gjøvik åpner arrangementet. Det blir stands i borregården der både politiske partier og ulike lag og foreninger er med.

Stolpejakten ta over scena klokka 12:30. De fyller ti år i år og vil selvfølgelig markere dette.

Klokka 13:00-18:00 er det kartslipp Øverby/Eiktunet med de samme ti stolpene som i 2013.

Flott historisk utstilling

Gjøvik historielag har, sammen med kommunen, laget en flott utstilling som skal stå mot Strandgata. Der kan du se mange gamle bilder fra hele området rundt Kauffeldts plass. Historielaget har skrevet tekstene som gir deg informasjon om de ulike bygningene og stedene rundt.

Vi anbefaler alle til å stikke bortom utstillingen som vil stå framme til etter at Akevittfestivalen er over.