Ung i Gjøvik

Nærmiljø og møteplasser

Nærmiljø og møteplasser

Møteplasser, gode bomiljøer, parker og service- og handelsmuligheter er viktig for at vi skal trives.

Vi vil gjerne høre dine tanker om hva du mener et godt nærmiljø og sentrum bør bestå av.

Dette kan vi gjøre på Biri

  • Uteområdene kan utvikles med aktivitetsområder, parker og møteplasser.
  • Biri sentrum kan utvikles med boliger, forretninger og serveringssteder.
  • Man kan kombinere for eksempel boliger og butikker i nye bygg. Kjøpesenter på mer enn 3000 kvadratmeter er derimot ikke tillatt.

Det er også viktig å ta hensyn til de myke trafikantene i utviklingen av bygda.

Gi oss dine innspill

Hva mener du kan gjøres for at Biri sentrum og nærmiljøet kan bli bedre?

(Alle innspill legges til nederst på denne siden.)


Felt merket med * må fylles ut

Har du spørsmål?

Stine Røen er ansvarlig for utviklingen av nærmiljøet på Biri. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål om prosjektet!

Klikk for stort bilde

Stine Røen

Næringspådriver i Gjøvik kommune

E-post: stine.roen@gjovik.kommune.no

Deres innspill

Ser i Gjøviks Blad i dag at det etterlyses møteplass for ungdom som ikke driver med idrett. Da er jo Biri Ungdomsklubb, drevet av Redalen Røde Kors, et alternativ! Og forutsatt at det finnes nok frivillige voksne som vil stille opp, er Røde Kors positive til å utvikle tilbud til de unge.

Ny båthavn i tilknytning til badeplass - med serveringssted som vil kunne bli en fin møteplass ved Mjøsa. Lekeapparater for barna ved badeplassen. Treningssenter. Inngjerdet område slik at hunder kan møtes og løpe fritt. Oppkjørte veger på vinterstid slik at en har mulighet for å kunne gå utenom bilveger.

Godt å bo på Biri. Jeg går mye tur i nærområdet, og ønsker mer opprydding langs gangvei og stier. Det er fortsatt noen «snipper» med ingenmannsland som skjemmer med ugress og kratt. Det er også hogd ned trær og kratt langs gangvei fra sentrum og ned mot travbanen som ligger der...veldig rotete og stygt Sist sommer savnet jeg benkene som før var plassert ved badeplassen ved travbanen, de var da plassert i skogen som ikke var noen hyggelig «hvileplassene» . Ellers er stien rundt travbanen blitt fin og mye brukt.. men ønsker også bedre til rettelagt for bl.a rulllestolbrukere, og flere benker Så venter vi spent på at omsorgssenteret skal tas i bruk for beboere, og at den flotte hallen blir et attraktivt sted for hele bygda.

- Esther Værnes

Savner veldig en koselig kafé i sentrum, hvor det også kan være kulturelle arrangementer som konserter o.l.

- Astrid

Det hadde vært veldig bra med et treningssenter med både saltimer og friappparater, tilsvarende Frisk i Moelv. Utvikling av Nystranda som parkområde med lekeplass, grillplasser og en inngjerdet del for hundepark hadde også vært smooth.

- Astrid

Sushi (& thai?)-restaurant med take away! Kommer til å bli fast kunde:)

Mitt drømme-Biri! Hva kan gjøre Biri mer attraktivt for de som bor der / de som vurderer å flytte hit? 1. Kafé i sentrum, med uteservering, og gjerne en BAKER/mulighet for å kjøpe godt brød:) 2. Treningssenter! Med styrkesal, og noen timer som spinning og yoga. Folk som er treningsinteresserte kan få prøve seg som instruktører - flere arbeidsplasser. Hadde lett valgt det lokale tilbudet over et treningssenter på f. eks Moelv/Lillehammer hvis man slapp å kjøre. 3. Sats på allerede eksisterende uteområder i Biri sentrum: Nystranda, Kremmerodden, Vismunda osv. 💛 Nystranda, dette kan virkelig bli en perle. Hva med grillplasser? Handicap-rampe for å enkelt ta seg ut i vannet? Benker? Oppgradering av sanitæranlegg? Tips: Se til Brumunddal, der er det virkelig blitt flott nede ved Mjøsa. 💛 Lekeplass som naturlig møteplass for små og store, i sentrum. 💛 Utforsk Furuparken: Den må kunne brukes til noe mer? 💛 Flere benker på turområder rundt omkring, slik som ved båthavna. 💛 Tursti oppover Vismundaelva (slik som det er fra brua og ned til E6) 4.Gang- og sykkelveier! - Gang- og sykkelveg sørover: i hvert fall ut til Kremmerodden (for en perle!) Dessverre ekkelt å gå dit, særlig gjennom svingen rett før Kremmerodden. Når man først er igang kan man jo lage gangvei dit Kjærlighetsstien begynner, men selvsagt aller helst til Mjøsbrua/Fjordheim. Tenk runder og sammenheng, og at det skal være trygt å ferdes for store og små! :) - Savner gang/sykkelveg fra Biri senter og opp til rundkjøringa, og fra sentrum og opp til Oladalen 5. Sats på ungdommen slik at de trives, og forhåpentligvis trives så godt at de gjerne vil bli her / vende tilbake etter studier! Hva ønsker de seg? Skatepark? Dansestudio? Treningsrom? Ikke vet jeg, derfor er det fint at dere spør ungdommen selv. Håper dere kan la dem se at drømmer kan bli til virkelighet, også her på Biri:)

- Ingunn Ekern

Asfaltering og istandsettelse av Travbanerunden, slik at også de med rullestol og rullator kan benytte seg av den. Gjerne flere bord, stoler/benker og belysning. Flere benker, skikkelig gangvei mellom Honnjordet og Skrinnhagen. Legge til rette for og bidra til møteplasser i sentrum ( Meieritomta, Goppel`n , Herrdshuset og Biri Bilselskap er aktuelle områder). Legge til rette for at flere kan bo i Biri Sentrum.

Skape treff og møtepunkter for tettere samarbeid mellom lag og foreninger, slik at noen få ildsjeler ikke blir overarbeidet. Rekruttering til frivillig arbeid blant yngre, slik at de kan dra nytte av erfaring fra generasjonen over seg før de tar over leder- og styreverv.

Biri trenger et bredere tilbud for folk i alle aldre, både for fritidsaktiviteter og sosialt. Treningssenter, flere tilbud til barn som turn, kampsport, dans, en koselig kafe, treningsområder for hundesport, bedre tilrettelagte områder for turgåere sommer som vinter. Det bør jobbes for å redusere myggproblematikken på Biri!