Ung i Gjøvik

Næringsutvikling

Næringsutvikling og nye næringsområder

Langs Vismunda er det i dag regulert 160 dekar til næring. Nå skal vi utvide området med nesten 75 dekar og lage en ny reguleringsplan.

Vi ønsker innspill fra alle som driver næringsvirksomhet om hva dere mener er viktig for videre satsing på næringsutvikling på Biri.

75 dekar med nytt næringsområde

Det nye næringsområdet skal strekke seg fra Biri sentrum og ungdomsskolen vestover langs Vismunda. I noen områder vil det bli tatt ut steinmasser før det kan tas i bruk til næring.

Klikk for stort bildeLast ned og se kartet i større format. (PDF, 2 MB)

Gi oss dine innspill

Hva slags type næringsvirksomhet synes du vi bør ha i området?

(Alle innspill legges til nederst på denne siden.)


Felt merket med * må fylles ut

Har du spørsmål?

Stine Røen er ansvarlig for utvikling av næringen på Biri. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål om prosjektet!

Klikk for stort bilde

Stine Røen

Næringspådriver i Gjøvik kommune

E-post: stine.roen@gjovik.kommune.no

Deres innspill

Biri bør prøve å få noen butikker / virksomheter som gjør at folk kjører hit for å handle. Baby/barnebutikker som f.eks Babyshop, Barnas hus etc er butikker mange ville kjørt for å komme til. Andre ideer er feks hagesenter, slik som Hageland e.l. Madshus kunne hatt et stort utsalg, lignende Swix på Lillehammer. Madshus er jo fra Biri, til og med! :) for å si det sånn: Vi skulle helst hatt Ikea, men når det er for seint, tenk nytt! Butikker som Rusta, Jysk osv er også en type butikker folk gjerne kjører til. Clas Ohlson, møbelforretninger osv. Sportsoutlet-stores som folk som skal på hytta (ca alle som kjører forbi Biri) kan svinge innom når de er på vei, og kanskje tar de lunsj-stoppen på Biri i samme slengen? :) Tilby tomter billig til de som vil etablere seg, vil ikke dette lønne seg i lengden?

Et treningssenter hadde vært flott på Biri så vi ikke absolutt må til byene for å måtte trene.

Etablere et møtepunkt og utsiktspunkt på Honnetoppen som et godt målpunkt for mosjon for flere grupper. Bygge et utsiktshus som av og til aktiveres.

- Reidar Aas

Legge til rette for/takke ja til bedrifter som ønsker tomt på Biri. Feks for øyeblikket tilrettelegge for Gausdal Land som ser etter næringseiendom på Biri.

Regulere for boligbygging, næring og dermed muliggjøre utforming av møteplasser og grøntarealer i Biri Sentrum. Industri må samles i industriparken ved Sigstadplassen. Da må man anlegge hensiktsmessig vei og tilgjengelighet ned dit. En reguleringsplan for sentrum vil bidra til og muliggjøre at tomteeiere kan selge til kommunen eller andre og/ eller flytte på seg.

Flere butikker for å være mer uavhengige byer.f.eks Nille og Europris.

- Inger Marie Hatlelid

Biri er «midt i verden». Verden er Mjøsbyene. Om nytt sykehus blir på Moelv eller i Brumunddal spiller moderat rolle for oss. Tilflyttere kan bli på Biri fordi begge foreldre i en familie da har store arbeidsmuligheter innen en halv times reise. Derfor må utvikling av boligområder ses i sammenheng med muligheten for rasjonelle arbeidsreiser, kan det tenkes lokale matebusser, kan det tenkes elsykkel ved reguleringsplaner.

- Syver Aasberg

Start med en seriøs vurdering av flomfaren i Vismunda. Det kommer større flommer og flere isganger. Bygg høyt i terrenget. Jeg mener området passer best for entreprenører, maskin forretninger, servicebedrifter orientert mot Mjøsbyene, mindre produksjonsbedrifter. Det er surt langs Vismunda om vinteren og mye insekter om sommeren (i alle fall så lenge det er tett skog).

- Syver Aasberg

Få farmasøytisk industri hit - samarbeid med NTNU.

- Jørgen Erik Galtestad

Byggeklare tomter for næringsbygg. Sikre Fjordheim etter ny E6.

- Gunnar Liven