Gjøvik kommune

Jordmortjenesten

Jordmortjenesten

Jordmor tilbyr gravide og partnere informasjon og veiledning om svangerskap, fødsel og det å bli foreldre. Vi har taushetsplikt og tjenesten er gratis.

Om jordmortjenesten

Jordmortjenesten er et samarbeid med fastlegene og helsestasjonen, hvor vi ønsker å gi gravide best mulig oppfølging og omsorg under svangerskapet. Du kan velge fritt hvem du vil gå til kontroll hos. De fleste velger å gå til jordmor og lege annenhver gang.

Bestill time gratis

Du kan bestille time hos jordmor ved å ringe oss på telefon 61 18 95 21.

Vi er tilgjengelig på telefon hverdager klokken 08:00-14:00. Lunsjavvikling 11:30-12:00.

Oversikt over våre helsestasjoner

Fødsels- og foreldreforberedende kurs

Vi tilbyr svangerskapskurs for deg som ønsker å møte andre som venter barn og høre mer om det å bli forelder. Vi ønsker at begge foreldre deltar. Hvis ikke kan du også ta med en venn eller en annen du måtte ønske å ha med.

Om kurset

Kursene arrangeres hos helsestasjonen på Gjøvik rådhus og er helt gratis. Kursene består av to kurskvelder. Én med jordmor og én med helsesykepleier.

Helsesykepleieren snakker om tiden etter fødsel, for eksempel amming, søvn, samspill, kjærestetid og utstyr. Jordmor snakker om fødsel og tiden rett før og etter. I tillegg er det åpent for spørsmål fra alle som deltar.

Påmelding

På grunn av begrenset antall plasser lønner det seg å melde seg på tidlig. Oversikt over antall ledige plasser finner du i påmeldingsskjemaet under.

Meld deg på svangerskapskurs

Kursdatoer

Kursdatoer svangerskapskurs 2021
Dato Tidspunkt Kursholder
2. september 14:00-16:00 Jordmor
8. september 17:00-19:00 Helsesykepleier
7. oktober 14:00-16:00 Jordmor
13. oktober 17:00-19:00 Helsesykepleier

App med informasjon til gravide og småbarnsforeldre

Helseoversikt er navnet på en ny norsk og gratis app som er utviklet i tett samarbeid med helsepersonell og kommunal helsetjeneste. Med appen kan gravide og småbarnsforeldre få trygge svar samlet ett sted.

I appen vil du også finne tilpasset innhold om tilbudet fra helsestasjonen vår. I tillegg til norske helseråd fra riktige kilder, inneholder den også mange nyttige verktøy som blant annet timeavtaler, rieteller, sparketeller og mange nyttige videokurs.