Gjøvik kommune

Jordmortjenesten

Jordmortjenesten

Jordmor tilbyr gravide og partnere informasjon og veiledning om svangerskap, fødsel og det å bli foreldre. Vi har taushetsplikt og tjenesten er gratis.

Om jordmortjenesten

Jordmortjenesten er et samarbeid med fastlegene og helsestasjonen, hvor vi ønsker å gi gravide best mulig oppfølging og omsorg under svangerskapet. Du kan velge fritt hvem du vil gå til kontroll hos. De fleste velger å gå til jordmor og lege annenhver gang.

Bestill time gratis

Du kan bestille time hos jordmor ved å ringe oss på telefon 61 18 95 21.

Vi er tilgjengelig på telefon hverdager klokken 08:00-14:00. Lunsjavvikling 11:30 - 12:00.

Oversikt over våre helsestasjoner

Hvilken helsestasjon hører min familie til?

Fødsels- og foreldreforberedende kurs

Vi tilbyr svangerskapskurs for deg som ønsker å møte andre som venter barn og høre mer om det å bli forelder. Ta gjerne med deg partneren din, en venn eller en annen du måtte ønske å ha med.

Kursene arrangeres hos helsestasjonen på Gjøvik rådhus og er helt gratis.

Kursene består av to kurskvelder:

  • Den første med jordmor. Kurset foregår klokken 14:00-16:00.
  • Den andre med helsesykepleier. Det foregår klokken 17:00-19:00.

På grunn av begrenset antall plasser lønner det seg å melde seg på tidlig. Oversikt over antall ledige plasser og kursdatoer finner du i påmeldingsskjemaet under.

Meld deg på svangerskapskurs

App med informasjon til gravide og småbarnsforeldre

Helseoversikt er navnet på en ny norsk og gratis app som er utviklet i tett samarbeid med helsepersonell og kommunal helsetjeneste. Med appen kan gravide og småbarnsforeldre få trygge svar samlet ett sted.

I appen vil du også finne tilpasset innhold om tilbudet fra helsestasjonen vår. I tillegg til norske helseråd fra riktige kilder, inneholder den også mange nyttige verktøy som blant annet timeavtaler, rieteller, sparketeller og mange nyttige videokurs.