Gjøvik kommune

Noen å snakke med?

Noen å snakke med?

Heisann - her har vi samlet litt informasjon til deg som er ung pårørende. Enten du søker noen å snakke med nær eller fjern fra deg, chatte med eller om du bare søker informasjon. 

Noen nær deg?

Du tenker kanskje ikke over det, men det er faktisk mange nær deg som kan hjelpe deg. Alt fra helsesykepleier og miljøarbeider på skolen din til andre fagpersoner i kommunen.

I tillegg til helsesykepleierne på skolene finner du hos Ung i Gjøvik en egen helsestasjon for ungdom og ungdomskontakter. Her er det mye hjelp og støtte å få for deg som er mellom 13 - 18 år. Sjekk ut sidene så finner du kontaktinformasjon der. 

For deg som er yngre enn 13 år - ta kontakt med helsesykepleier eller en annen voksen på din skole. 

Uansett alder kan du ta kontakt med ungepårørende.no

Ungpårørende.no er et nasjonalt nettsted som er lagd for og med barn som er pårørende. Her er det masse god informasjon. Her kan du chatte, snakke med noen eller sende inn e-post. De har taushetsplikt! Når du chatter med dem kan du være anonym om du vil. 

Nederst på siden til ungepårørende.no/kontakt finner du oversikt over andre hjelpetilbud med kontaktinformasjon.

Hos tverrfaglig familieteam kan du også få hjelp - de ser helheten og kjenner kanskje til hvem som best kan hjelpe akkurat deg og din situasjon.

Har noen av dine nære fått kreft? Da har du sikkert mange spørsmål. Ta kontakt med Karin - hun er kreftkoordinator i Gjøvik kommune og kan hjelpe deg. Karin Hammer treffes også på telefon: 90 20 69 01